fbpx

“Искрено и лично” влиза в новините на кипърска ТВ – архив

miglena-angelova-v-studioto-na-iskreno-i-lichno.jpgПрез 2002 година, независимо от отпускарския сезон, колеги от кипърската ТВ „Сигма“, незабавно реагираха след тема на предаването, посветена на трафика на жени. Усещането след колегиален интерес и последвала подкрепа, винаги е много приятно и е причина за професионална гордост. Вижте подробностите!

Частният кипърски тв-канал “Сигма” е излъчил в новинарската си емисия 30-секунден материал, в който коментира предаването “Искрено и лично”. Поводът е бил издание по темата “Внимание: трафик на жени” от 17.07.2002 год.

Тази новина бе съобщена на редакционните телефони на предаването от Адриана Пантири. Тя е българка, омъжена в Кипър и работи там като адвокат. В предаването бе представена историята на 28-годишната Петя Григорова, която на два пъти подавала документи за работа в Кипър чрез различни посреднически фирми. Първия път тя кандидатствала като селскостопански работник, а втория – като помощник в кухня. Все попадала обаче на нелоялни работодатели, които искали от нея и “допълнителни услуги”. По време на втория й престой в Кипър се оказало, че официалната работа на нея и колежките й – рускини била да правят компания на клиенти. Непрекъснато се чувствала упоена. Твърденията на Петя са, че собственикът на заведението слагал наркотици в храната им. Тя разказа също така, че в жилището й имало камери, за да ги следят, камера била монтирана включително и в тоалетната чиния. Петя успяла да избяга на десетия ден без да й платят.

Информационните агенции в Кипър внимателно следят чуждите електронни медии за такива сигнали, особено българските и руските, съобщи Адриана Пантири. Преди четири месеца материал по същата  тема “Трафик на жени”, направен от московската телевизия, е бил коментиран от държавния кипърски канал РИК1. След излъчването му започва разследване. Случаят “Петя”, представен в “Искрено и лично” също ще бъде разследван, научиха сътрудници на предаването.