fbpx

Пожелавам си да не повтарям старите грешки

miglena-angelova

Миглена Ангелова в студиото на „Терминал 7“.

Как се случи така, че след 5 годишно отсъствие „Искрено и лично” се връща в ефира точно на ТВ7?

Доколкото разбрах, идеята е на Николай Бареков. И, честно казано, ми беше приятно, когато Иван и Андрей ми казаха. Наясно съм колко е рисковано да върнеш към живот нещо отлежало – колкото и успешно да е било някога. Има много капани по този път и много са хората, попадали в тях. Аз не съм застрахована от това също да се хвана в подобен капан. Връщането на „Искрено и лично” е смело решение, наясно съм с това – много по-безопасно е да забъркаш някой сурогат или да нацвъкаш имитации. Естествено е да ­направя всичко по силите си, за да оправдая доверието.

По какво „ Искрено и лично ” от 2013 година ще прилича на „Искрено и лично” от 2000-та и какво ще е различното?

„Искрено и лично” не беше принадлежност на моята продуцентска къща – то принадлежеше на зрителите. В голяма степен аз постоянно се вслушвах в съветите, предложенията, критиките. Искам „Искрено и лично” от 2013 да прилича по това на „Искрено и лично” от първите си години. Зная, че е модно да се говори за опростачването на народа, но така беше и през 2000 година, и за годините преди това. Аз продължавам да вярвам, че всеки човек, всеки човек има шанс да развие душата си, стига да иска. Моят път е доказателство за това. Крайните ми съждения от преди години, възприемането на света само в черно-бяло… Ако не бях срещнала многото българи, с които съм разговаряла в студиото, така и щях да си остана – крайна, критична и недоволна. Но да се върна на въпроса, че ще се отплесна… Ще има и разлики, разбира се! През 2000 година аз мислех, че ако проблемите на хората се съобщят по разбираем начин и се кажат на висок глас в обществото ни, то държавата ще направи всичко възможно, за да ги реши. Сега знам, че това е утопия. Заедно с развитието на „Искрено и лично” се развивах и аз, и с течение на времето, осъзнах, че проблемите са в нас вътре. В мен, в теб, в държавния чиновник, във всеки един от нас. Моите проблеми са създавани от мен, дори не от държавата, не от съседите, не от лошия късмет…, а само от мен. Изненадвах се, че хора, които никога не се познават, имат сходни истории и дори ги описват по един и същ начин. Исках да зная защо, четях. Мноооого глупости са написани и в тази сфера. И там има много хора с раздуто его. Ето в тази посока копая повече от 5 години, като през последните четири от тях много задълбочено и с доста знания. Отнасям се много критично и постоянно проследявам резултатите! Вече искам да преведа тези знания на телевизионен език и да помогна на хората да разберат заблудите си, защото те дори не са лично наши, те са продукт на едно време, в което ние дори вече и не живеем. Накратко, донякъде ще продължим започнатото в „Открий себе си”, като се постараем то да бъде искрено и лично!

Какъв ще е цветът на гардероба ви?

Червено-черен. 🙂 Ще запазя тази визитка. Отдавна вече я няма първоначалната необходимост, за която съм говорила до втръсване. Сега е останала асоциацията и удобството.

Страници: 1 2