fbpx

Миглена Ангелова: “Единственото, от което се ръководим в „Искрено и лично”, е зрителският интерес.”

1512682_377188072427339_755492026_n– На 30 септември „Искрено и лично” се завърна в ефира на ТВ7. Какво се случи, че животът му беше толкова кратък?

     – Ще си позволя малка забележка: “толкова кратък” в ефира на ТВ7. Аз вярвам, че след блестящото прохождане на новото “Искрено и лично”, предаването ще крачи уверено и ще се развива успешно в ефира на друга национална телевизия, а може и самата ТВ7 да си преразгледа решението – все пак има подписани договори. До този момент по отношение решението на ТВ7… Нямам отговор на въпроса: “какво се случи?”, освен този, който всички прочетохме – освежаване, каквото и да значи това. Мога да кажа какво не се е случило. Никой от ТВ7 по никакъв начин не се е намесвал в съдържанието на предаването. Никой от ТВ7 не ме е викал “на килимчето”, за да ми иска отчет защо съм поканила един човек, а не съм поканила друг. Никой от ТВ7 не е имал разговори с мен за каквото и да е било, свързано с показателите на предаването, с неговата позиция в програмната схема и т.н. Едно ново като съдържание предаване с позната марка, което си вървеше успешно, особено предвид новата за България съдържателна насоченост. Единственото, от което сме се ръководили, както винаги в „Искрено и лично”, е било зрителският интерес. А какво се е случило, аз самата наистина не знам и се надявам бъдещето да покаже… Може някой да е решил, че сме конкуренция и му пречим да “достига до хората”. Може и да сме първата случайна жертва в незнайна тиха битка. Знае ли човек. У нас, в България, нелогичните управленски решения следват точна логика, ако изместиш гледната точка. В подобни случаи истината не се разбира, защото обикновено е нелицеприятна.

     – С други думи, не е имало подобна ситуация на тази, през която мина преди години, когато „Искрено и лично” беше свалено заради истини, казани в ефир?

     – Не, не. Пък и тогава действията на излъчващата телевизия бяха съвсем други. Тя всъщност не излъчи 7-8 издания на предаването, измежду които беше и това, за което ти говориш. Това не е този случай. Тук се излъчва всичко, което сме заснели. Обадиха ми се вечерта – преди втория снимачен ден от поредния цикъл снимки. На следващия ден ние трябваше да имаме шест записа, на шест издания на предаването, след което още 11 записа в следващите дни. Ние бяхме подготвили 17 издания, които не се състояха! Те са напълно готови и отговорно заявявам, че са много добри! Теми, които са абсолютно недокоснати от колеги.

     – Кой точно се обади въпросната вечер?

     – Колежка от “Ноу фрейм”, ангажирана от тяхна страна с предаването. На нея й се бяха обадили. После аз звънях на хората, с които съм водила преговори около старта на предаването. Единият беше в отпуск, а другият не знаеше нищо повече от мен. По принцип логичното е, когато заложиш едно ежедневно предаване, като „Искрено и лично”, в програмната си схема, и направиш разходи за неговия декор, за екипа му и всичко останало по бюджета, поне да ползваш плюсовете, които то започва да носи. Ще отворя една скоба: ние сме съпродуценти с No Frame България АД. Те отговарят за техническата реализация, а аз, както обикновено – за съдържателната част на предаването. Марката е моя, авторските и продуцентските права са на моята продуцентска къща.

     – Да не би да си станала отново неудобна за някого? И по-интересното е за кого?!

     – Ами… сигурно. То все има на кого да си неудобен, но дори и да съм станала, аз отново не съм разбрала. Толкова съм свикнала с това да съм неудобна, че дори не се замислям. Считам, че е професионално лесно и приятно да се работи единствено в телевизия, която се ръководи от зрителския интерес. Когато се остави да бъде връхлитана от разнопосочни незрителски интереси, то тя пропъжда зрителите си и задължително губи доверие, което на друг език означава влияние. Живея, както говоря в студиото. И, преди да се съглася да стартираме “Искрено и лично” дълго изяснявах очаква ли се от мен нещо задължително да изпълнявам, необходимо ли е на някого да съм непременно удобна, трябва ли нещо специално да говоря, с което не съм съгласна… Знам, че не ставам за това, не се търкам в политици, не си пишем с тях СМС, и, ако се очаква да съм такава, каквито са принудени да бъдат много колеги, то знам, че ще приключа с гръм и трясък по-скоро рано, отколкото късно. След като изясних, че никой не очаква от мен да се съобразявам и да кривя душа, сърце и думи, аз се съгласих да участвам в програмата на ТВ7, като отделно предаване – не като част от „Междинна станция”, макар че ние пак бяхме съпродуценти с Иван и Андрей, докато правех “Открий себе си”, като част от “Терминал 7”.

          – И все пак човекът, който се обади, за да уведоми, че предаването спира, Николай Бареков ли е, каквито са най-честите спекулации?

     – Не, аз с Николай не съм разговаряла – нито преди да стартира предаването, нито след като стартира. Не сме си писали и смс-си, въпреки че това явно е общоприет канал за комуникация в държавата (смее се). Днес, обаче му написах един смс, след като гледах участието му при Люба Кулезич. Каквото и да е – беше блестящ, не загуби самоконтрол, нито веднъж не си забрави мисълта, дори се погрижи за правилното разпределяне на времето на интервюто… Поздравих го за това. По същия начин щях да поздравя и Люба, ако беше победила в битката, в която сама се вкара.

 

Страници: 1 2 3