fbpx

Книги от Миглена Ангелова

Сборник „Книга за приказките“

Издателство „Захарий Стоянов“ и „Университетско издателство „Св. Климент Охридски“, София, 2006 г.

ISBN10: 954-739-753-2, ISBN13: 978-954-739-753-8

През 2005 г., за да отбележи петия рожден ден на ТВ предаване „Искрено и лично“, Миглена Ангелова обявява конкурс сред ученици от средния курс за написване на съвременна приказка. Категориите са две: рекавър на известна българска народна приказка, или нова съвременна. Текстовете трябва да отговарят на конкретни изисквания и се оценяват от жури, в чиито състав влизат личности като историка проф. Андрей Пантев, писателя Алек Попов, кинорежисьора Иванка Гръбчева, актрисата и автор на хумористични разкази Албена Михова, гл. редактор на в-к „Седмичен труд“ Зоя Деянова и адв. Мария Стойчева-Маркова, председател на фондация „Проф. Стефан Стойчев“, съавтор на проекта. Първоначалните намерения са да бъдат отпечани 10-те спечелили конкурса приказки. Впоследстие са отпечатани 13, защото журито е много впечатлено от работата на учениците. Получени са и са оценени общо 278 приказки със среден обем 4-5 страници, или журито е прочело и оценило 1300 страници. Отличените автори са: Адриана Бригова, Вася Иванова, Велика Янкова, Донка Колева, Живко Даракчиев, Магдалена Календерова, Мила Хаджиминчева, Надежда Немчева, Петър Станчев, Розита Тодорова, Румен Чолаков и Станиела Тодорова. Приказките са анимирани с текстове на Миглена Ангелова. Можете да смъкнете книгата ОТ ТУК.

Ангелова, Миглена. Направи си шоу

Zenith TV Prod., София, 2008, 477 с., роман ISBN: 978-954-92303-1-4

През 2008 г., Миглена, вдъхновена от поредните неверни публикации за нея в жълтата преса, пише роман в стила на черната комедия за това, което остава извън кадър в живота и в работата на водещата на емблематичното ТВ предаване „Искрено и лично“, на което е и автор, и продуцент. Как се оцелява в телевизионната центрофуга и какво трябва да знае всеки журналист за професията и себе си. Книгата се продава САМО онлайн и можете да си я поръчате в електронен вид ОТ ТУК. Предстои качването й на същото място и във вид на физическо копие.

Ангелова, Миглена. Искрено и лично за Големия VIP Брат

Zenith TV Prod., София, 2017, 190 с. ISBN: 978-954-92303-3-8

След победата в десетия юбилеен сезон на ТВ риалитото „ВИП Брадър-2016“, което Миглена Ангелова печели с невиждана до този момент зрителска активност и подкрепа, тя решава да отговори с книга на най-често задавания й въпрос: как е оцеляла в къщата, без да изневери на себе си. Книгата е много ценна не само защото е наръчник по приложна психология, но е и свързана със сайт, в който с индивидуален виртуален ключ, читателите имат достъп до уникални за България статии по приложна психология. Във FB страницата на книгата можете да видите невероятно силната й презентация, както и да научавате новини, свързани със самата книга. Книгата се продава САМО онлайн и можете да си я поръчате ОТ ТУК. Предстои качването й на същото място и във вид на физическо копие. Създаден е и YouTube канал, в който можете да намерите аудио вариант на книгата: MyVIPBro